Henkilökunta

Kaupan omistajana toimii Kati Leino.

Alkuperäisenä Käpyläläisenä kaupan ympäristö ja asiakkaat ovat tuttuja jo vuosien takaa.

Innostukseni Eläinkauppa-alaa kohtaan alkoi jo 90-luvun alussa kun olin koulun TET-harjoittelussa Kallion Akvaarioliikkeessä.  Sain jäädä sinne myös eläintenhoitajaksi niin, että kävin pari kertaa viikossa koulun jälkeen siellä siivoamassa eläinten häkkejä ja akvaarioita. Lukion jälkeen pääsin Lemmikkiliike Reviiriin työmarkkinatuella töihin vuodeksi.  Siellä opin paljon erilaisista eläimistä, erikoisistakin ja niiden kasvatuksesta ja hoidosta sekä tietenkin asiakaspalvelusta. Välillä työskentelin myös osa-aikaisena Eläinsopissa ja tuurailin kaverini  Eläintarvikeliike Nuuskussa ja toisinaan myös Lemmikkifanissa Koskelantiellä.  Vuonna 1997 aloitin Hakaniemessä Eläintarvikeliike Karvakuonossa , joka myöhemmin vaihtoi nimeään 4 Petsiksi ja joka laajeni lopulta useamman liikkeen ketjuksi Uudellamaalla. Työskentelin lähinnä Hakaniemessä ja tuurailin välillä muissa toimipisteissä. Kun Käpylän liike jossain vaiheessa liittyi mukaan ketjuun, siirryin sinne töihin  ja kun silloinen omistaja halusi sitten vuonna 2000 luopua liikkeestä, päätin rohkaistua ja ostaa sen itselleni. Alkuun kauppa toimi pienemmässä tilassa, mutta kun naapuritilan yritys muutti pois, laajensimme siihen tilaan ja myymälän pinta-ala kolminkertaistui. Liikkeen nimen muutin Käpylän Eläinkaupaksi vuonna 2014.

Liiketoiminta on muuttunut vuosien varrella pyrkien pysymään alan muutoksissa mukana. Aika erilaista on nytkin ihan jo valikoiman ja trendejen osalta kuin silloin 17 vuotta sitten kun aloitin 😉

Alkuun olin yksin ainoana työntekijänä, mutta aika pian totesin tarvitsevani vähän apua ja vuosien varrella on ollut useampikin työntekijä vuorollaan. Tällä hetkellä apulaisena toimii Minna Mustonen Kumpulan puolelta.

Harrastan koirieni kanssa erilaisia lajeja sekä heppailen eli harrastan myös ratsastusta. Tämän hetkisistä koiristani Qyy, malinois 9v. on jo eläkkeellä suojelukoiran hommista, mutta nuoren Skoje-buhundin kanssa harrastamme hakua ja tokoa. (Koirista enemmän niiden omilla sivuilla) Kotona on koirien lisäksi tällä hetkellä vain akvaario, mutta vuosien varrella on ollut monenlaisia lemmikkejä, lähinnä lintuja, kaneja ja pikkujyrsijöitä…

Kaupan pyörittäminen on monipuolista, mukavaa ja parhaimmillaan ihanan palkitsevaa hommaa enkä osaisi kuvitella tekeväni mitään muutakaan työtä!