Myytävät kanit ja marsut

 

2 marsupoikuetta syntyi 18.1.2024

   Loppuvuodesta 2023 oli taas aika miettiä marsupoikueita. Edellisistä poikasista puodille jäi asumaan harmaa Tirri ja se alkoi tulla siihen ikään, että ensimmäiset poikaset olisi hyvä laittaa aluilleen. Sulhaseksi valikoitui asiakkaan teddy-karvainen tricolour-uros Väinö. Väinö hankittiin kasvattajalta naaraslauman kaveriksi, mutta ennen kastraatiota sovittiin, että kokeillaan josko tärppäisi meidän Tirrin kanssa. Ja samalla ajattelin, että kokeillaan myös Kuje, joka viimeksi synnytti vaan yhden poikasen.
Molemmat tulivat kantaviksi ja 18.1.2024 oli marsulassa taas vipinää. Kuje oli synnyttänyt 4 tummaa poikasta ja Tirri kolme. Yksi Kujeen poikasista menetettiin ikävän tapaturman seurauksena, mutta 6 muuta kasvavat ja voivat nyt hyvin.
Tirrin poikasista pörröisellä PomPomilla ilmeni muutaman päivän ikäisenä ongelmaa silmien kanssa. Sillä oli sisäänpäin kääntyvät silmäluomet ja ripset ja karvat hiersivät silmää niin, että sille tuli nopeasti haavaumat molempiin silmiin. Kujeen musta-ruskealla Polkalla sitten taas oli jotenkin löysä toinen yläluomi ja raskas crest-pyörre pään päällä litisti vielä entisestään karvoja silmän päältä ja sillä myös toisen silmän siristelyä ja vuotoa. Huuhdottiin silmiä silmävedellä ja käänneltiin karvoja parempaan suuntaan, mutta tilanne ei kuitenkaan juurikaan muuttunut. Niinpä vajaa viikon ikäisinä pikkuiset matkustivat ekan kerran Eläinlääkäriin ja saivat sitten antibioottitipat silmiin ja niitä PomPomille 6 kertaa vrk ja Polkalle 4 kertaa. Lisäksi väliin kosteutustippoja. Tätä kahden viikon ajan, mutta nyt lopputarkastuksessa molemmat saivat terveen paperit 🙂 Kyllä kannatti hoitaa! Ja taas itse yhtä kokemusta rikkaampana. Tällaistakin voi siis esiintyä, mutta on näköjään hoidettavissa oleva ongelma.

Kuvassa ylhäällä sileäkarvaiset naaraat;
Tirrin hauska kopio itsestään, harmaa Penni.
Ja Kujeen tytär Polka(-Gris).
Nämä on molemmat varattu ja muuttavat helmi-maaliskuun vaihteessa omaan yhteiseen kotiin. 

Keskellä Tirrin pojat;
PomPom, Pompula. Vähän pidemmällä teddy-turkilla. 
Ja Panda, vahvaluonteinen ja rohkea sileäkarvainen poika crestillä. (Panda varattu, kaksi nuorta naarasta saa siitä herraseuraa myöhemmin kesällä kastroituna 🙂)

Alhaalla Kujeen pojat;
Pekka (Laku-Pekka), pikkuinen musta teddy.
Ja Papu, tricolour-teddy crestillä. (Laku-Pekka ja Papu varattu yhteiseen kotiin!)

Tuttuun tapaan pidämme pojat meillä 6kk ikään asti, jolloin ne kastroidaan ja myydään uusiin koteihin vasta sitten kastroituina. Jotenkin näkisin tässä vaiheessa Pompulan ja etenkin Pandan sopivina naaraiden kaveriksi. Pekka ja Papu voisivat hyvinkin viihtyä kavereina keskenään. Ne on sellaiset kiltit veljekset, tiedä vaikka olisivat kaksoset!
Pojat siis myynnissä joskus heinä-elokuussa.

 

2 marsupoikuetta syntyi 15.4.2023

Edellisen marsupoikueen sisarukset Kuutti ja Kuje jäivät kaupalle ja astutettiin asiakkaamme nuorella Onni-pojalla. 
Molemmat synnyttivät samaan aikaan ja 15.4. aamulla oli kova kuhina kun Kuutti oli synnyttänyt viisikon ja Kuje yhden ison valkoisen kiharakarvaisen tytön!
Kuutin lapsissa oli kolme tyttöä; harmaa Tirri (jää kaupalle), ruskeakirjavat otsacrestillä, Tintti ja Tuikku. Ja kaksi poikaa Touho ja Tarmo. Kujeen lampaan näköinen jälkeläinen sai nimekseen Tuomi ja muutti isämarsun omistajalle. Tuikku muutti naaraslauman jatkoksi ja Tintti sai oman kodin Sipoosta ja tyttökaverin toiselta kasvattajalta kaveriksi. 
Pojat jäivät taas kaupalle asumaan kunnes ne voidaan kastroida. Touho muuttaa sitten samaan perheeseen kuin Tuikku ja saa 5 naaraan haaremin itselleen ;D

Tarmo (kuvassa keskellä ylhäällä) muutti ihanan naaraan kaveriksi tammikuussa 2024.

 

 

 

Q-kanipoikue syntyi 25.12.2022

Olgan (kääpiöluppa) ja Välkyn (pienirex) toinen poikue syntyi joulupäivänä 2022.
Tässä poikueessa taas kaikki erivärisiä. Kolme urosta; Qorvapuusti (”Puusti”) ”Väinö”, Qarkki ”Karkki” ja Quula  ja yksi naaras, Qullanmuru ”Muru”.

Luovutuksessa maaliskuun alussa valmiiksi  mikrosirutettuina ja rokotettuina.

Näistä Quula ja Muru ovat vielä ilman omia täydellisiä kotejaan…

Quula on madagaskarin värinen kuvassa oikealla oleva kaveri. Sillä on isänsä tapainen rex-turkki ja myöskin eniten isänsä luonne. Touhukas, älykäs ja vähän rasavili. Quula on kastroitu eli myydään leikattuna, rokotettuna ja mikrosirutettuna mieluiten kanikokeneeseen kotiin 🙂

Pitkän harkinnan jälkeen päädyin siihen ratkaisuun, että myös suvunjatkamismielellä ”kotiinjätetty” Muru (Qullanmuru), kuvassa toinen oikealta, voisi olla sopivan paikan löytyessä valmis kuitenkin muuttamaan omaan kotiin. Se ei tullut kantavaksi muutamista yrityksistä huolimatta ja on nyt kuitenkin jo yli vuoden ikäinen, joka alkaa olla ensisynnyttäjälle vähän liikaa. Ja toisaalta myös tuntuu, että kanikriisi kasvaa ja on todella paljon kodittomia kaneja tarjolla, joten silloin on järkevää miettiä, onko näille uusille kaninpoikasille varmasti riittävästi hyviä koteja tiedossa.
Muru on kiltti nuori naaras, enemmän äitinsä Olgan-tyyppinen letkeä hömpöttelijä. Väriltään tosi tumma kelta-musta japanilainen ja karvanlaadultaan ”normaali”. Se on myös sirutettu ja rokotettu. Mahdollisesti kohta myös steriloitu.
Uskon, että sisaruksista saisi totutettu myös valmiin kanipariskunnan jos joku haluaisi valmiiksi toimeentulevan kaksikon.

Marsupoikue syntyi 25.8.2022

Emänä meidän maskottimarsu Helga ja isänä nuori herra Voltti.
Poikaset, 5kpl, syntyivät 25.8. Pienin niistä ei kehittynyt kunnolla ja kuoli viikon ikäisenä, mutta loput kasvoivat vähän vaikeasta alusta huolimatta hyvin. Pikkuiset saivat nimekseen Kuje ja Kuutti (naaraat) ja Kurre ja Kieppi (urokset). Marsujen tarinaa enemmän facebook-sivuillamme 
Urokset tulevat myöhemmin myyntiin. Mahdollisesti vasta 5-6kk ikäisinä valmiiksi kastroituina. 

Kurre ja Kieppi muuttivat kastroinnin jälkeen omaan yhteiseen kotiin. Pojat tulevat hyvin toimeen keskenään ja olivatkin kesällä 2023 meillä hoidossa viikon verran. 

Yksityishenkilöltä myyntiin tulleet Watti ja Voltti löysivät kastroituina nopeasti ikiomat kodit ja molemmat pääsevät tyttömarsu-kaksikon seuraksi.
Ihan parhaat mahdolliset kodit molemmille <3 

Pojat ovat syntyneet 26.3.2022.
150€/kpl (kastroidut)
Puna-Valko-kirjavat lyhytkarvaiset pikkumiehet ovat luonteeltaan melko reippaita. Voltti vielä veljeään rohkeampi.
Voltista tuli isä elokuun lopussa syntyneelle marsupoikueellemme.

Pojat kastroitiin syyskuussa ja ovat toipuneet hyvin. Nyt ne voivat muuttaa ehkä oman naarashaaremin kaveriksi tai toisen leikatun uroksen kanssa. Kastroituna marsupojilla on niin paljon enemmän mahdollisuuksia onnelliseen ja stressittömään elämään 🙂